> over ons

Onze gemeente

 
 

Hoewel doopgezinde beweging de oudste protestante traditie is in Nederland, is de Doopsgezinde gemeente in Almere nog relatief jong.

De ‘gemeente’ (gemeenschap van doopsgezinden) bestaat uit ongeveer 40 mensen en een kring belangstellenden daarom heen. Mensen die op eigen manieren woorden geven aan hun geloof in God. Maar het gaat beslist niet alleen om verwoorden.

Zoals het in de doopsgezinde traditie gewoon is gaat het eerder om de juiste manier van leven dan om de juiste ‘leer’. Navolgen van Jezus, in je leven, in je doen en laten is van groter belang dan ‘rechtheid’ in je leer, geleerdheid van je woorden. Het gaat vooral om praktijk, praktische kant: welke plek geef je je geloof in je leven, in je doen en laten?

De gemeente zoekt naar oprechte vormen van spiritualiteit. Tijdens de vieringen (kerkdiensten) en ‘stilte en gebed’ zoeken we in de muziek, in gebed, in het zingen naar een diepzinnige beleving van geloof.

Onze Gemeenschap is ook een oefenplek in hoe je met elkaar omgaat. Samen met inloophuis de Ruimte is de doopsgezinde gemeente Almere initiator van het project Geweldloos Communiceren. Leren van elkaar, goed naar elkaar luisteren, ook als je het niet zonder meer met die ander eens bent. Want dan is er vaak het meeste te leren en te groeien. Omzien naar mensen die soms hulp nodig hebben, maar ook open staan dat juist die ander misschien wel meer in huis heeft dan jij. Krachtiger is dan je denkt. Of wijzer.

Zo leven we in navolging van Jezus.

 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Almere
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl