> over ons > belangstelling?

Belangstelling? kennismaken?

Wil je meer weten over de doopsgezinde gemeente in Almere, of met ons kennismaken, dan kun je natuurlijk langskomen bij een van onze diensten of activiteiten. We hebben niet iedere zondag op dezelfde plek dienst, dus kijk dan eerst even in de agenda op deze site.

Wil je liever eerst contact opnemen met een van ons, dan kun je mailen met voorzitter@dgalmere.nl ofsecretaris@dgalmere.nl.

Wie verder betrokken wil raken bij de doopsgezinden in Almere, kan dat het beste aangeven bij de voorzitter (voorzitter@dgalmere.nl).

Omdat de gemeente relatief klein is, zijn er vol op mogelijkheden om snel kennis te maken met verschillende leden en activiteiten van de groep.
Soms helpt het om jezelf te laten inschakelen bij activiteiten. Dan gaat kennismaken vaak vlugger. Maar gewoon langskomen om sfeer te proeven kan natuurlijk ook. Betrokken raken bij onze gemeenschap is vaak maatwerk: in overleg kun je ontdekken welke mate en vorm van betrokkenheid het beste bij je past.

Er zijn een drietal opties:

 1. Gast
  Al onze diensten en de meeste activiteiten zijn openbaar. Je bent van harte welkom ze te bezoeken.
  Er zijn daarbij mensen die zeer lange tijd met ons optrekken, zonder verdere toenadering, en dat is prima: van harte welkom.
 2. Geregistreerd belangstellende
  Je meldt je aan bij onze administratie, ontvangt het berichtenblad en alle gemeenteberichten per mail.
  We vragen daarbij om een vrijwillige bijdrage in de kosten (50 euro) maar deze bijdrage is nadrukkelijk vrijwillig. Het mag nooit een belemmering zijn voor je betrokkenheid.
 3. Lid worden
  Hiermee treedt je toe als belijdend lid tot Doopsgezinde Gemeente. Veel leden zijn na een vormingstraject (met een oud woord ook wel ‘belijdeniscatechese’ genoemd), het schrijven van een eigen belijdenis en met het rituele teken van waterdoop toegetreden tot onze gemeente.
  Anderen waren al eerder, in een (al dan niet doopsgezinde) christelijke gemeenschap gedoopt en zijn na een periode van informele kennismaking lid geworden, zonder daarbij te zijn ‘herdoopt’.

Wanneer je wilt uitschrijven als belangstellende kun je dat kenbaar maken bij bovengenoemde adressen. Wanneer je voorheen intensief hebt meegelopen met onze gemeente, zullen we in dat geval graag een gesprek met je hebben, om goed uit elkaar te kunnen gaan: we willen niet dat het voor jou of voor ons ‘kil is bij de achterdeur’.

 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Almere
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl